Известие

Collapse
No announcement yet.

теч на антифриз в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• теч на антифриз в купето

моля за помощ те4е ми антифриз в купето от страната на пътника мисля 4е е радиатора на парното или кран4ето как мога да стигна до него трябва ли да разглабям таблото и как то4но да стане свалил съм пластмасата то към пътника но нисхто не се вижда от коя страна да разглабям и как то4но мерси предваритално за помоща
    Alfa Romeo 146 2.0TS 16V

Тук е описано за таблата с кръгли духалки,коя година ти е колата и с кое табло е,с кръглите или другия вид духалки?

Comment

Първоначално публикувано от simitli Покажи съобщение
      моля за помощ те4е ми антифриз в купето от страната на пътника мисля 4е е радиатора на парното или кран4ето как мога да стигна до него трябва ли да разглабям таблото и как то4но да стане свалил съм пластмасата то към пътника но нисхто не се вижда от коя страна да разглабям и как то4но мерси предваритално за помоща
      Колега, има доста подобни теми, там може да прочетеш, но все пак - не влизай в този филм, аз сам си сменях радиаторчето и имаше яко . По-добре дай 150 кинта в сервиза и не се занимавай, филма е руски, с елементи на опълчение.
      Arena Coast Customs

Comment

колата е 1997г

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:22 ----------

А мога ли да разбера дали е само кран4ето и то как се сменя ако е само то ??
        Alfa Romeo 146 2.0TS 16V

Comment

Кранчето може и сам да си го смениш. При мен е долу при педалите от дясно има 2 пластмаси с 3 болта. Кранчето се държи на още 2-3 болта и в него влиза един маркуч. Като стигнеш до кранчето ще видиш дали капе от него, но ако ти е както при мен при педалите, ще имаш вода от лявата страна в купето, а не от дясно, както е при теб. Успех!

Comment

а каде другаде го слагат тва кранче щот при мен там няма нищо 1997с климатик

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:11 ----------

soldier мерси за изчерпателния отговор но при мен явно крана е некаде другаде ако изобщо има де
            samo alfa romeo

Comment

Ако колата е с новото табло,няма кранче,взъдушния поток се управлява с клапи.Радиатора се вади откъм пасажера,но се сваля половината табло и централната конзолаНе е лесна работа,и както каза Пастора,не стааа пред блока
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

значи единственото место от кадето може да тече е от парното
                samo alfa romeo

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Ако колата е с новото табло,няма кранче,взъдушния поток се управлява с клапи.Радиатора се вади откъм пасажера,но се сваля половината табло и централната конзолаНе е лесна работа,и както каза Пастора,не стааа пред блока
                  Става, но с 2 дена яко псуване и гъзурчене, както беше моя случай. После толкова съжалявах, че не съм дал 150 лева за смяната. Останаха ми няколко рапидки след това, още не знам къде не съм ги завил, успях и да си спукам долу при лоста таблото, абе мам си джеймс.

п.с. Дори се разглобява част от въздуховода под централната конзола.
                  Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                    Става, но с 2 дена яко псуване и гъзурчене, както беше моя случай. После толкова съжалявах, че не съм дал 150 лева за смяната. Останаха ми няколко рапидки след това, още не знам къде не съм ги завил, успях и да си спукам долу при лоста таблото, абе мам си джеймс.

п.с. Дори се разглобява част от въздуховода под централната конзола.
                    Батьо аз го знам наизуст

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:59 ----------

Първоначално публикувано от doiko80 Покажи съобщение
                    значи единственото место от кадето може да тече е от парното
                    100%,може да е и от гмичките на тръбите,но при положение че се разглабя се сменя всичко
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

абе прави ми впечатление че теч имим от радиаторчето обаче кога тече хич незнам.40 минути го деба да видя как тече но не протече.на другия ден ходих по работа и после гледам протекло около 150 грама.кво става си нямам на идея.а радиаторчето не е спукано щот го свалях трите болта беха малко хлабави и ги притегнах но пак прави некав теч.направо лудница.некой ако се сеща нещо ще сам благодарен
                      samo alfa romeo

Comment

Първоначално публикувано от doiko80 Покажи съобщение
                        абе прави ми впечатление че теч имим от радиаторчето обаче кога тече хич незнам.40 минути го деба да видя как тече но не протече.на другия ден ходих по работа и после гледам протекло около 150 грама.кво става си нямам на идея.а радиаторчето не е спукано щот го свалях трите болта беха малко хлабави и ги притегнах но пак прави некав теч.направо лудница.некой ако се сеща нещо ще сам благодарен
                        Ще сме ти благодарни, ако ни споделиш какъв е автомобила ?
                        Arena Coast Customs

Comment

alfa 1.4twin spark климатик
                          samo alfa romeo

Comment

Ако имаш теч в купето, то е логично да е от радиаторчето, още повече ако намирисва на антифриз. Флуидите имат навика да протичат при по-ниски температури - тоест, когато изстине колата и уплътненията се свият, а това надали става за точно 40 минути. Виж дали вътре в купето тече или навън. Вътре се хваща лесно, но малко занимателно - отлепяш мокета под пасажера, развиваш 2 рапидки на една пластмасова кора на пода(под мокета), развиваш 2 рапидки на кората в ляво и махаш 2 -те. Оглеждаш за мазно от антифриза по гъбичките над кутията с компютъра на колата.
                            Най-добре е в сервиз да го погледнат, диагнозата с парите е по-горе малко в постовете, ако е радиаторче на отоплението.
                            Arena Coast Customs

Comment

Working...
                            X